17.1.14

Segells amb Blue Carving Block. Sona professional, no?



Avui us ensenyaré com fer segells amb planxes de goma BLUE CARVING BLOCK de Factis o SPEEDY CARVE de Speedball, que són les jo utilitzo.  És un material pensat per a ésser usat com a planxa per tampons i gravats en relleu, és molt més fàcil de treballar que una goma d’esborrar.

Els segells són perfectes per donar un aire handmade i decorar tot allò que se t’acudeixi: una nota, un quadern, un detall, un embolcall,... 

Fins i tot, si necessites fer moltes etiquetes o invitacions i vols que siguin totalment personalitzades, aquesta és una bona opció i a més, ben econòmica. 

Què necessito?

  • carving Block
  • llapis
  • paper vegetal
  • gúbies (eines de gravat per a linòleum)
  • cútter
  • tinta 
  • pinzell o brotxa (opcional, ajuda a eliminar les restes de goma)
  • una idea


Si ja ho tenim tot, som-hi!

Escollim una imatge i la passem a la planxa de goma (els més atrevits, podeu fer el dibuix directament). Cal tenir en compte que s’ha de fer el disseny en “efecte mirall”, sobretot si hi ha lletres perquè a l’hora d’estampar quedi en la posició correcte i el text es pugui llegir del dret.

Una manera senzilla de transmetre el disseny a la goma, consisteix en calcar el dibuix en un paper vegetal.  Llavors aquest paper vegetal el posem en contacte amb la planxa de goma i pressionem perquè es transfereixi el dibuix. Fàcil, no?


 
Un cop tenim el dibuix a la planxa, ja podem començar a carvar amb la gúbia i amb molt de compte, triant la punta de carvat més adequada en cada moment; escollim la gúbia en forma de “V” per marcar el contorn del dibuix, tant exterior com interior, i la gúbia en forma d’“U” per buidar els marges sobrants.  És millor deixar els petits detalls pel final. 

Ves eliminant de tant en tant, amb l'ajuda d'un pinzell o brotxa, les restes de goma perquè la feina et sigui molt més fàcil.


Un cop creguis que ja has finalitzat el segell, fes una prova d’estampació en un paper.
Retoca’l si ho creus convenient per obtenir el segell definitiu. 


La veritat és que són segells molt senzills, però per ser els primers, crec que m'han quedat força bé. 

Si voleu aprendre més sobre el carvat de segells o necessiteu inspiració, no us perdeu la pàgina de Geninne’s Art blog i la d’Ishtar Olivera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...