10.1.14

Formes perfectes amb segells de patataPersonalitzar la nostra roba o qualsevol tela és molt més fàcil del què creiem. Podem estampar samarretes, mocadors, bosses, coixins,... i tot el que ens passi pel cap, sense la necessitat de saber pintar i aprofitant simplement les coses que tenim més a l’abast.  

Aquesta tècnica no té massa misteri, és la de la patata de tota la vida però amb un petit truc; si no tenim massa traça i volem realitzar formes perfectes podem utilitzar els talla pastes o els motlles de la plastilina i retallar la part sobrant.
Si ho preferim o no tenim aquests estris, ... es qüestió de deixar volar la imaginació i fer nosaltres mateixos la forma desitjada amb l'ajuda d'un ganivet.

Què necessitem?
  • bossa o tela per estampar
  • patata
  • pintura especial per a tela
  • pinzell 
  • talla pastes
  • ganivet

En aquest cas, he fet estrelles però podrien haver sigut cercles, llunes, flors,...
Una vegada realitzat el segell, es pinta la part del dibuix de la patata amb la pintura, i…  a estampar i a estampar fins que ens quedi una bossa ben xula.
És important renovar la pintura, abans de cada impressió perquè el color sigui igual de fort en totes les impressions. 
T'aconsello tenir tovalloletes o mocadors de paper a mà, per treure l'excés de pintura. Per cert, no oblideu de posar un cartró a l’interior de la bossa perquè la pintura no traspassi.


En aquest altre cas, he aprofitat la forma de la poma per estampar i decorar unes estovalles.

Cal partir la fruita per la meitat i assecar la superfície amb paper de cuina per extreure l’excés de suc. Pintar amb la pintura la superfície de la poma que volem estampar, apretar lleugerament sobre la tela i aixecar-la amb molt de compte.

Deixem assecar, i ja tenim les estovalles totalment personalitzades.
Pots crear un disseny original amb l'altra meitat, tallant un cor, una estrella, o una altra forma al centre de la meitat abans d'aplicar pintura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...