28.1.14

Transferir una imatge sobre fusta



Ja no podia esperar més, havia de provar Mod Podge. I…més que fàcil!

Per a poder transferir una imatge a una fusta, només necessitem:

  • fotocòpia (color o blanc i negre) impresa amb làser
  • Mod Podge (producte que podem trobar a botigues de manualitats o Internet)
  • pinzell
  • superfície de fusta (planxa de fusta, capsa,…)

El primer pas és trobar una bona foto per passar-la a la fusta. 

Apliquem una capa generosa de Mod Podge sobre la superfície a transferir i hi enganxem la fotocòpia per la part impresa. A continuació, eliminem qualsevol bombolla d’aire amb l’ajuda d’una targeta tipus visa.
Has de tenir en compte que la transferència de la imatge es mostrarà a la fusta com l’efecte en un mirall, de manera que si vols que es visualitzi igual, hauràs d’imprimir la imatge invertida perquè es mostri correctament (es pot fer amb l’ajuda d’un editor d’imatges, com ara el Photoshop).



A continuació s’ha de deixar assecar durant unes quantes hores. Si pots, deixa-ho durant tota la nit perquè s’assequi bé i la transferència es realitzi correctament. Un cop sec  i amb l’ajuda d’un drap humit o els dits, anem fregant suaument per aconseguir anar retirant el paper de la fusta i anar comprovant que la tinta s’ha transmès a la superfície.


I a poc a poc i amb paciència,  la imatge anirà apareixent, donant-li un efecte envellit. 
I sí, funciona!!!  


L'últim pas és protegir la transferència i ho podem fer donant-li una altra capa de Mod Podge.


I... una prova en blanc i negre.

No et perdis aquest vídeo-tutorial que comparteix DIY Photography, on podràs veure en un minut i poc més i d’una forma animada els passos d’aquesta tècnica. Si encara no us heu animat, no trigareu gaire a fer-ho!


Nota: Les imatges en blanc i negre, tons sèpies o amb una mica de gra queden molt millor que les fotos amb molt de color. Així que és recomanable, que si teniu habilitat amb algun programa d’edició de fotos, com el Photoshop, retoqueu una mica les fotos per donar-els-hi un aire més antic o envellit.


 

2 comentaris:

  1. Me encanta esta entrada! Tenía muchas ganas de probar esta técnica, ahora que la he vuelto a ver aquí, seguro que pruebo un día. Gracias por la explicación tan clara!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...